Idee de gustare: covrigei din făină integrală

Am tot criticat diverse produse din comerţ, şi mă gândesc că ar fi bine să prezint şi nişte alternative, ca să nu credeţi că a mânca mai sănătos este o misiune imposibilă.

Desigur, cel mai bine este să gătim noi, însă uneori timpul se încăpăţânează să fie de partea noastră. Şi atunci, de unde ne aprovizionăm cu ceva bun şi săţios, care să poată fi mâncat la serviciu, în avion, în oraş sau în vacanţă? Alegerea pare a fi cu atât mai grea cu cât chiar şi produsele care se descriu ca „sănătoase” şi „naturale” se dovedesc a fi, de multe ori, doar o amăgire cu iz de marketing.

La plafarul de lângă mine – un magazin micuţ, dar tare bine aprovizionat -, am dat peste nişte covrigei simpatici şi am rămas uimită de faptul că ingredientele arătau chiar bine: nu tu aditivi, margarine sau alte chestii suspecte.

covrigei-din-faina-integrala

Pe lângă făina integrală, bogată în fibre, mai au în compoziţie şi seminţe sau condimente la fel de sănătoase, care le dau şi un gust bun, aromat. Preferaţii mei sunt cei cu in şi coriandru, cu rozmarin şi cei cu chimen, pentru că sunt diferiţi de covrigii pe care îi găsim „la colţ”, pe toate drumurile.

Ca să vă faceţi o idee, aceasta este lista exactă a ingredientelor: făină de grâu integrală, in – 3,5%, coriandru – 1,25%, ulei de floarea soarelui, sare, drojdie, apă.

covrigei-din-faina-integrala2

În ceea ce priveşte preţul, covrigeii sunt aproximativ la 5 lei punga, cost care variază în funcţie de adaosul magazinului de unde îi cumpărăm. E mult, e puţin? Eu zic că e un preţ decent, nici prea mic, dar nici exorbitant. Mai ales că e sănătatea proprie la mijloc, deci e o investiţie pe termen lung în starea noastră de bine. Având în vedere că un croissant „de supermarket” costă cam 2-3 lei şi nu e nici sănătos, nici săţios, pentru mine covrigeii ăştia sunt varianta optimă, atât ca preţ, cât şi ca gust. Iar o pungă, chiar dacă are doar 100 g, e de ajuns ca să te saturi.

Singurul „minus” este că nu se găsesc peste tot, aşa că e de preferat să vă faceţi „provizii” 🙂

PS: Desigur, nu e întotdeauna posibil să mâncăm produse din făină integrală şi, după părerea mea, nici nu e bine să devenim “extremişti” în ale alimentaţiei şi să limităm drastic categoriile de produse consumate, alegându-le strict pe cele pe care le considerăm “pure”. Atât timp cât ştim să fim cumpătaţi şi să acordăm prioritate hranei cât mai naturale, absolut orice produs poate face parte dintr-un stil alimentar sănătos.

7 thoughts on “Idee de gustare: covrigei din făină integrală

  1. Silving

    Astia parca-s facuti de mine 😉 Eu nici nu mai am de mult faina alba in casa,toate copturile arata negre asa :D.Inclusiv blaturile de tort 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.