Culori şi relaxare. Quilling

quillingRăsfăţul meu maxim de săptămâna asta a fost un workshop de quilling, la care am participat cu drag, în mansarda primitoare a celor de la incubator107.

Pentru cei care nu ştiu, quillingul este o tehnică de rulare a hârtiei. Se poate spune că face parte din aceeaşi familie cu origami şi este o adevărată formă de artă, care te face să te miri câte lucruri frumoase pot ieşi dintr-o bucată de carton, plus răbdare şi pasiune.

Acum ceva vreme mi-am cumpărat o pereche de cercei şi un pandantiv din hârtie şi am fost încântată de ideea de bijuterii din hârtie (sunt date cu lac, deci nu păţesc nimic când dau de apă). Acum am avut în sfârşit ocazia să mă joc şi eu cu fâşii colorate. A fost o seară relaxantă şi stimulantă în acelaşi timp; mi-a plăcut atmosfera veselă, fundalul muzical asezonat cu vocile noastre curioase, mirosul de lipici care mi-a amintit de grădiniţă şi de copilărie. Mentor ne-a fost Mădălina, care ne-a încurajat cu sfaturi şi idei creative.

Chiar dacă workshop-ul a avut ca temă felicitările, am preferat mai mult să mă joc şi să explorez, decât să „produc” ceva. Nu am vrut să mă axez pe finalitate, ci pe experienţa în sine, să redescopăr încet-încet bucuria de a crea ceva plăcut privirii. Au rezultat totuşi câteva forme drăguţe, pe care am preferat să le las libere şi nelipite de presupusa felicitare.

Nu ştiu dacă pe viitor o să-mi cumpăr instrumente şi o să mă apuc serios de făcut mici minuni, dar cu siguranţă e o experienţă pe care aş vrea s-o mai încerc 🙂

8 thoughts on “Culori şi relaxare. Quilling

  1. Oana

    Ce faine is. Am mai vazut obiecte decorative, felicitari si bijuuri facute asa si nu stiam cum se numeste tehnica totusi.

    Reply
  2. Pingback: Recomandări pentru weekendul 25 – 27 noiembrie în Bucureşti « Zâmbet şi sănătate

  3. Pingback: La atelierul de Crăciunit « Zâmbet şi sănătate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.