Recomandări cu zâmbet (1)

An nou, categorie nouă pe blog 🙂 M-am gândit să fac o serie de articole cu mini-recomandări de cărți, locuri, evenimente, mâncare și alte chestii pe care le-am încercat, mi-au plăcut și cred că merită să fie cunoscute și de alții. Sper să vă inspire!

recomandari cu zambet 1

#learning

Highbrow este o platformă de mini-cursuri online în engleză, din domenii foarte variate. De ex: “Cum să dormi mai bine”, „Știința atracției”, „Fundamentele PPC”, „Cum să creezi un sistem de productivitate”, „O istorie a universului”, „Finanțe personale”, „Alimentație conștientă” etc. După ce te înscrii la un curs, vei primi pe email în perioada următoare câte o scurtă lecție pe zi. Pentru cursurile premium trebuie să plătești, dar sunt foarte, foarte multe și gratis. 

#place

Am luat un prânz la Soup Up din ParkLake și a fost o surpriză plăcută, așa că vi-l recomand. Este un soup-bar cu supe, salate și deseturi sănătoase (vegane și vegetariene). Deși weekend, meniul de prânz la 22 lei era valabil (majoritatea localurilor îl au doar luni-vineri), așa că am luat o supă și o salată cu quinoa – delicioase și consistente ambele. Suna bine și filosofia lor, bazată pe ingrediente de calitate: “Nu folosim niciun fel de aditiv pentru a adauga gust. Nu adaugam baze pentru mancaruri sau zahar, nu folosim faina sau amidon pentru ingrosare.” Feluri de mâncare nu au prea multe, însă probabil că din când în când se mai schimbă.

#book

După ce la final de decembrie am citit cărți cam triste, am zis să redresez cu o lectură polițistă lejeră: “O supradoză de moarte” de Agatha Christie, cu același simpatic Poirot în rolul principal. E captivantă, se citește ușor și elucidarea cazului m-a luat (din nou) prin surprindere. 

carte politista agatha christie

#food

Ai încercat următoarele legume în varianta crudă? 🙂 Dacă nu, îți recomand să o faci (după ce le speli bine înainte, desigur). Sunt ideale ca ingredient în salate.

  • Conopidă – ruptă în buchețele mici, cu sare și condimente.
  • Ciuperci champignon – feliate
  • Dovlecei/ zucchini – în fâșii subțiri, fine, obținute cu un aparat de curățat legume sau cu o mașină de spiralat. Rezultatul se numește “zoodles” (zucchini noodles).

#tips&tricks

Știi ambalajele alea enervante din plastic pe care nu reușești niciodată să le rupi ca lumea? Și pe care până la urmă le ataci cu dinții? Pentru astfel de cazuri, ține la îndemână, în bucătărie, un foarfece. Știu, e banal :)), însă pe mine acest instrument m-a ajutat să-mi menajez dinții și să nu mai dau pe jos jumătate din pungile de condimente, când le deschid. Și nu, dacă n-ar fi fost în sertarul din bucătărie nu m-aș fi dus după el când am nevoie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.