Urban Athletics 2019: 800m de lene

Ce faci când îți plac alergările pe distanțe lungi, dar ai ocazia să participi la o cursă scurtă? Accepți provocarea și speri să nu-ți lași plămânii pe traseu – în cazul meu.

Am ales cea mai scurtă cursă de la Urban Athletics, de 800m, cu gândul că va trece repede. Competiția mai are și probe de 1 milă (1609m) și 3000m, pe un traseu foarte fain pe bulevardul Kiseleff, între Piața Victoriei și Arcul de Triumf.

Foto: Fisheye.ro

Mi-a plăcut cum a fost gândită cursa, cu starturi diferite, astfel încât să poți participa la toate cele 3 probe (mie mi-a fost suficientă una), iar masa de alimentare a fost dotată ca pentru un maraton 🙂

Startul la 800m s-a dat de lângă Piațeta Regului, spre Victoriei. Am fost relaxată și mi-am propus să nu plec ca din pușcă, să nu-mi pierd suflul pe parcurs. Nu doar că n-am plecat tare, dar nici n-am mai avut când să accelerez. Am fluturat din gene de două ori și hop, linia de finiș. N-am avut nicio tragere de inimă sau de picioare să sprintez, m-am simțit ca o bezea moale pe foc.

Cu 3:12 am ieșit pe locul 13 din 25 de femei și pe 3 la categoria de vârstă F 20-34.

Cu ocazia asta mi-am reaminti de ce îmi plac (ultra)maratoanele: ai timp de-o măslină, o caisă și o socializare în timpul cursei, ai vreme să te „așezi” în alergare și să-ți găsești ritmul. E vreme să stai un pic cu gândurile tale. La sprinturi din astea nu ai când să fii meditativ.

În această zi, Urban Athletics a scos probele de stadion în inima orașului, iar pe mine m-a scos din parc. Asta pentru că am profitat de cursă și am parcurs în alergare drumul de acasă la Victoriei și înapoi, pe străzile neașteptat de libere ale Bucureștiului.

Doar nu credeați că m-am îmbrăcat în haine de alergare pentru doar 800m 😀

Am adunat un 16 km dus-întos, pe lângă cei 800m, și a fost plăcut. Dacă dimineața devreme în parc pot să dorm în timp ce alerg, acum a trebuit să fiu atentă la trotinete, pietoni, mașini, semafoare etc., deci am fost mai prezentă pe acest traseu ad-hoc. Norocul meu a fost că nu erau multe mașini în trafic, deci am putut respira cât de cât.

În concluzie, am avut o dimineață frumoasă de duminică și mă bucur că apar tot mai multe curse de alergare în București, pe distanțe de tot felul 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.