Arome se reinventează ca Bistro și Grădină

Am vizitat de multe ori micuța cafenea Arome de pe Câmpineanu. Îmi plăcea pentru că era lângă Universitate, ușor accesibilă, cu ambianță cozy și puține feluri de mâncare, dar tare bune. Când am auzit că s-a mutat pe str. Luigi Cazzavillan, nr. 25, în locul fostei ceainării La un Ceai, am avut sentimente contradictorii.

Pe de-o parte, mi-a părut rău că nu mai e așa de aproape, dar pe de altă parte, m-am bucurat că s-au extins și acum au o grădină frumoasă. Plus că minunatul parc Cazzavillan se află la doi pași.

arome bistro si gradina

N-am putut ajunge la deschiderea oficială, însă mi-am luat revanșa câteva zile mai târziu, când am ieșit la un pahar de povești în noua grădină Arome. De cum am deschis ușa cochetei clădiri, am simțit mirosul de vopsea proaspătă; am găsit aici aceeași simplitate liniștitoare de la veche locație, însă cu încăperi mai spațioase, înalte. 

Curtea din spate nu e foarte mare, dar pereții îmbrățișați de verdeață fac ca atmosfera să fie încântătoare. E liniște în grădina de la Arome, liniște tulburată doar de vocile musafirilor și de vreo mâță care se cațără prin frunziș și scutură zdravăn crengile. Muzica de fundal se aude atât cât să completeze murmurul grădinii.

arome gradina gradina arome bistro

În meniu am regăsit aceleași gustări Arome, cu ceva mai multe sandvișuri, parcă. Din ce am înțeles, urmează să apară și alte preparate de sezon. Au și tot felul de tarte, prăjituri și brioșe, iar ca băuturi, lista include fresh-uri, smoothie-uri, cafea, ceaiuri, bere, vinuri, limonadă.

Eu am mers la sigur și am ales o salată Zucchini, cu mult baby spanac, felii subțiri de dovlecei, brânză, măsline și migdale, amestecate cu un dressing dulce-acrișor. Am pozat și un wrap cu avocado, haloumi și sfeclă roșie, care arăta și el foarte bine.

salata zucchini arome bistro si gradina wrap cu avocado arome bistro si gradina arome wrap cu haloumi si avocado

Comanda și plata se fac la bar și ce îmi place mult e că poți să plătești nota separat de cei cu care ai stat la masă. Da, poți achita inclusiv cu cardul.

Chiar dacă e mai ascunsă un pic, noua locație Arome are avantajul grădinii și al spațiului mai mare. Îmi voi mai face drum pe-acolo 🙂

Arome /// Bistro și Grădină

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.