Social 1 și rețeta unui brunch fericit

Se ia o duminică dimineață, un soare de (aproape) primăvară, niște omuleți veseli cu chef de sărbătorit, mâncat și povestit și se duc la Social 1. 

După scurta plimbare de la Unirii, am intrat cu multă voie bună în restaurantul Social 1, mai ales că meniul răsfoit pe net era promițător de gustos.

social-1

La doi pași de Palatul Parlamentului, la parterul unui bloc, Social 1 mi s-a părut mai mare decât mi-l imagineasem privind pozele de pe Facebook, cu încăperi luminoase, înalte, decorate ușor industrial. Ne-am așezat lângă o fereastră mare și ne-am pus pe povestit, răsfoind meniul cu denumiri amuzante. 

brunch social 1 social-1-unirii

Food & drink

Dacă la băutură n-am stat prea mult pe gânduri după ce am văzut Milky Oolong în meniu, la mâncare mi-a luat ceva să mă decid. Până la urmă m-am oprit la “Bună dispoziție de legume”, iar prietenele mele au fost doritoare de un “Dezmăț” (ochiuri cu bacon și cartofi) și „O măslină, o atenție” (măsline la gheață cu dulceață și chipsuri de parmezan), alături de cartofi prăjiți cu pătrunjel și usturoi.

social-1-ceai social-1-brunch

Dacă aveți dubii cu privire la conținutul preparatelor descrise ludic, cel mai bine e să întrebați chelnerii. Că veni vorba, chelnerii au fost foarte atenți și binevoitori, iar mâncărurile au venit destul de repede, în recipiente “originale”: tigăi, cutie de metal cu hârtie personalizată și suport-cupă.

o-maslina-o-atentie-cartofi-social-1 dezmat-social-1

“Buna dispoziție” a poposit în fața mea sub forma unui ghiveci de legume + 3 grisine simple, pufoase (!) așezate în echilibru deasupra tigăii. A fost bun, cu o aromă ușoară de condimente (sau să fi fost de la laptele de cocos?) și nu mi-a mai trebuit altceva după.

buna-dispozitie-cu-legume-social-1

Fetele au împărțit și un Tort Social, adică o prăjitură ciocolătoasă consistentă, cu o dulceață de fructe de pădure alături.

tort-social-social-1

Priveliștea de la masa unde stăteam noi dădea pe o străduță dintre blocuri, dar au compensat soarele jucându-se în ferestre și atmosfera din interior. Mâncarea ne-a plăcut, aerul relaxat ne-a prins bine, deci am avut un brunch minunat.

Baia e simpatică, îmi pare rău că n-am făcut poze. Dar mai bine mergeți voi și vedeți cu ochii voștri 😀

Prețuri

Prețurile la Social 1 sunt destul de mari. Ținând cont de locație, de preparatele cu dichis, de design și de atenția la detalii, e cumva de înțeles.

Concluzia mea

Cu gust de weekend și relaxare, Social 1 e locul perfect pentru o ocazie specială sau un brunch leneș în compania prietenilor, când vrei să-ți amintești că viața e delicioasă.

Social 1

social 1 restaurant cu bar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.