Kit-ul meu de iarnă

Îmi place zăpada și nici frigul nu mă deranjează prea tare, așa că iarna e un anotimp pe sufletul meu. Unde mai pui că vine la pachet cu sărbători, luminițe și un strop de magie. Paradoxal, după nebunia dinaintea Crăciunului, urmează multe zile liniștite, când Bucureștiul e cuminte-cuminte, iar străzile se golesc de tot. Așa cum toamna e despre dovleci, gutui și ceaiuri cu lapte, și iarna am câteva chestii care nu-mi lipsesc.

Portocale și scorțișoară

Clasic, nu? Când zic portocale, includ aici mai multe fructe din familia citricelor portocalii, minone, mandarine, clementine etc., pe care nu mă prea pricep să le diferențiez, dar le mănânc cu plăcere. Tai feliile în bucățele mai mic, le prăfuiesc cu niște scorțișoară și bum! o gustare delicioasă.

portocale-cu-scortisoara

Strugurel hidratant

Cred că pot să număr pe degete ocaziile când mă dau cu ruj. Cu toate astea, strugurelul nu lipsește din portfardul meu, în special în lunile friguroase. Acum, buzele miele sunt dezmierdate de strugurelul cremos de la Soap Bazar – de data asta am luat unul cu aromă de cafea. Nu beau eu cafea, dar îmi place mirosul, așa că mă bucur de cosmeticele cu acest parfum. Vezi și mai jos.

balsam-buze-soap-bazar

Ghimbir

Iarna, ghimbirul se află mai mereu pe lista de cumpărături. Îl folosesc de obicei pentru ceai – mă ajută să țin departe răcelile, dar e bun și după mesele mai consistente și „cărnoase”, la digestie. Acum îmi dau seama că mi-ar plăcea să încerc și ceva rețete de mâncăruri cu ghimbir, gustul său picant s-ar asorta super cu legume și carne.

ghimbir-iubitor

Un săpun deosebit

Dușurile fierbinți se prelungesc iarna, mai ales după alergare, așa că am grijă să fie un ritual cât mai plăcut. Piesa de rezistență: un săpun sau un gel de duș mai special. Acum folosesc în scopul ăsta un săpun scrub cu cafea de la Techir, o marcă românească de cosmetice naturale de calitate. Nu are un miros foarte puternic, dar exfoliază foarte bine. Și îmi place că este decorat cu boabe de cafea, aproape ca o prăjitură 🙂

sapun-scrub-techir-eubio

Straturi. De haine

Printre multele lucruri învățate de la alergare a fost și acela că straturile de haine țin foarte bine cald, așa că în loc de un pulover ultra-gros prefer mai multe bluze subțiri. Avantajul e că pot să dau un strat jos când ajung în vreun interior unde temperaturile sunt indecent de ridicate.

Voi? Ce nu vă lipsește iarna?

2 thoughts on “Kit-ul meu de iarnă

  1. Sinziana

    O caciula calduroasa, dar chic. 🙂 Pentru ca daca merg cu capul neacoperit prin frig, sigur ma pricopsesc cu o durere de cap infioratoare! Nu-mi lipseste nici terciul de ovaz cu scortisoara dimineata si nici baile cu spuma si lumanari. Ah, si mie imi plac produsele cu cafea, de exemplu gelul de la Yves Rocher cu aroma de cafea… e super! 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.