Acuarela Bufet – creativitate şi culoare

UPDATE: Acuarela Bufet din str. Gina Patrichi s-a închis. Poți merge însă la Acuarela din str. Polonă.

Într-o vineri, fix de 1 aprilie, Jacques Cousteau şi Ahmed cel priceput stăteau la taclale la un ceai şi o limonadă, cu ochii la acuarela de pe masă şi la masa din tavan. Un pic de rom, brânză, mango, ceva legume. Şi cum vorbeau ei aşa…

Nu m-am apucat să scriu povestiri à la Eugen Ionescu, însă încercam să retrăiesc atmosfera de la Acuarela Bufet, un mic bistro urban cu mâncare bună şi decor extrem de creativ. Camere înalte, luminoase, multă culoare şi tot felul de elemente haioase, din poveşti diferite, dar inspirat combinate.

mancare acuarela bufet

În timp ce urcam scările spre spaţiul de la etaj, o bicicletă suspendată mi-a adus zâmbetul pe buze. Ajunsă sus, mi-a apărut în faţă o cameră cu pereţii albi, ticsită cu tot felul de lucruşoare fistichii, comuniste şi contemporane, cu parfum hipsteresc.

acuarela bufet interior acuarela bufet etaj acuarela bufet bucuresti acuarela bufet design acuarela bufet victoriei

La Acuarela Bufet, fumătorii au locul lor pe balconaşul cel îngust, cu două măsuţe de-o şchioapă şi nişte scaune fragile. Mi-ar fi plăcut să stau afară (vremea era perfectă pentru o baie de soare), dar când am ridicat ochii şi am văzut crăpăturile din acoperiş, am zis că e mai sigur să mă bucur de interiorul creativ şi de canapelele cu perne comode….

acuarela bufet str gina patrichi victoriei

Aşadar, după un mic tur, am luat loc pe o canapea unde se sprijineau câteva pernuţe, privind cu ochii mari la “instalaţia” din tavan. Ştiam de ea, o văzusem de atâtea ori pe net, dar live mi s-a părut şi mai simpatică.

acuarela bufet tavan acuarela bufet tavan masa

Cutia cu acuarele de pe masă, cu mirosul specific, mi-a amintit de orele de pictură de la grădiniţă. În jur am remarcat şi alte obiecte care mi-au aţâţat memoria şi curiozitatea: sifoane, un fier de călcat portocaliu, postere, picturi, afişe urbane, plus obiecte de mobilier reinterpretate şi pline de culoare.

Am luat un ceai cu rom, în amintirea unei licori asemănătoare băute la Braşov. Cel de aici n-a avut prea mult rom, însă a fost ok. S-a potrivit cu salata Jacques Cousteau, cu blue cheese, salate, pere, struguri, nuci. Că veni vorba, meniul Acuarela Bufet este plin de denumiri amuzante, de tipul: Un ardelean la Costa Rica, Ţelinosul, Un clasic fără riscuri, Giorgio ar cam bea un prosecco etc.

acuarela bufet ceai

Eram cât de cât familiară cu atmosfera trăsnită datorită Acuarelei de pe Polonă, unde mai fusesem de câteva ori. Însă Acuarela Bufet mi-a plăcut mai mult, mi s-a părut mai luminoasă şi relaxată. Nu ştiu cât de bine le merge netul, dar m-ar tenta să lucrez la un moment dat din spaţiul ăsta atât de creativ, pentru un impuls inspiraţional 🙂

Acuarela Bufet

Adresă: str. Gina Patrichi, nr. 3 (aproape de Victoriei)
Facebook: www.facebook.com/acuarelabufet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.