Upstairs Rooftop – o masă bună la înălţime

Cu o zi mai devreme decât prevăzusem iniţial, am ajuns la Upstairs, un resto-bar cocoţat pe acoperişul unei clădiri de birouri aproape de Piaţa Victoriei. Ador să descopăr locuri cochete, să mă bucur de panorame şi să savurez mese gustoase, iar la Upstairs am experimentat toate aceste 3 situaţii. Aşa că vă povestesc şi vouă de el, poate vă dau idei 😀

upstairs resto bar bucuresti

Prima dată am urcat la Upstairs chiar de 8 martie, la prânz, în parfum de copaci înfloriţi, când energia feminină curgea în valuri pe străzi, luându-se la întrecere cu maşinile din trafic. S-a nimerit să fie o zi cu soare şi vânt blând, tocmai bună de hoinărit şi sărbătorit. N-am avut rezervare, dar eu şi colegele mele am reuşit să prindem o masă, ba chiar am primit lalele din partea casei (un gest simpatic, pe care l-am apreciat chiar dacă nu mă omor după flori).

upstairs-rooftop-bucuresti

canapea-colorata-upstairs-rooftop

Upstairs Rooftop este o terasă luminoasă, înconjurată de geamuri, cu o porţiune de balcon în aer liber, astfel că poţi admira Bucureştiul în voie. În plus, am avut parte şi de o porţie generoasă de cer albastru de primăvară, asezonată cu nori pufoşi. Peisajul din jur este un pic cenuşiu, însă fascinant prin detalii şi jocurile de forme. Acoperişuri peticite, curţi mărunte şi ferestre de-o şchioapă, dar şi clădiri impunătoare de sticlă, îşi arată siluetele în zare. Probabil că după ce înverzesc copacii zona prinde puţină culoare şi devine mai caldă şi prietenoasă.

panorama-bucuresti-de-la-upstairs-rooftop priveliste-upstairs-rooftop upstairs-rooftop-vedere-bucuresti upstairs-priveliste

Am apreciat amenajarea modernă, urbană, cu accente vesele de culoare, accesoriile şic şi inserţiile de vegetal. La Upstairs am simţit că eleganţa se alintă în ambianţa ludică – o combinaţie reuşită, ce te îmbie să visezi cu ochii deschişi la orizontul plin de posibilităţi.

restaurant-upstairs upstairs-rooftop detaliu-upstairs-rooftop upstairs-rooftop-panorama-bucuresti

Meniul este variat şi alătură preparate mediteraneene, asiatice, franceze, americane, latino etc. Există şi un meniu de prânz, care îţi permite să combini două feluri de mâncare, la un preţ bun. (25, 30 sau 35 lei). Eu am ales o supă cremă Thai (cu lapte de cocos, morcovi, cartofi dulci) şi o salată cu halloumi, iar ambele mi-au adus un zâmbet pe buze şi în stomac.

supa-thai-upstairs-rooftop upstairs-rooftop-salata-cu-halloumi

Între timp, se aglomerase destul de tare, iar mai toate mesele erau ocupate de grupuri guralive de doamne, ieşite şi ele să sărbătorească alături de colegele de serviciu. Doar câţiva domni rătăciţi, stingheri, făceau notă discordantă.

terasa-upstairs

A doua vizită la Upstairs nu s-a lăsat prea mult aşteptată. După-amiaza următoare, în ciuda ploii, am luat din nou liftul spre etajul 6 şi am urcat cele câteva trepte spre terasă. În contrast cu atmosfera agitată şi mesele pline din ziua precedentă, acum terasa era calmă, în ton cu vremea mohorâtă. De data asta, am ales un loc la barul decorat cu formule chimico-matematice şi am mâncat cu ochii pe fereastră, iar platoul cu bunătăţi a fost de ajuns ca să înveselească panorama şi… papilele. (Nu, nu am mâncat singură tot platoul :P)

upstairs-rooftop-platou-bunatati antreu-upstairs-rooftop.

Am mai încercat şi Banh Mi – curcan cu sos de soia, salată, legume şi condimente; m-aş fi aşteptat la nişte culori mai variate în farfurie, dar gustul a fost bun. Tot privind aşa în depărtare, am observat şi Palatul Parlamentului, camuflat printre picăturile de ploaie.

Banh-Mi-upstairs-rooftop

palatul-parlamentului-de-la-upstairs-rooftop

M-am bucurat să mai bifez un loc special, de unde să admir Bucureştiul în compania unei mese delicioase. Îmi propun să mai ajung aici, eventual seara, când sunt sigură că atmosfera se transformă, în ton cu cerul înstelat.

Upstairs Rooftop

Adresă: str. Sevastopol, nr. 24, etajul 6 + un câteva trepte (aproape de Piaţa Victoriei)

Facebook: https://www.facebook.com/upstairsrooftop

Web: https://www.upstairs.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.