Therapy, cafeneaua cu verdeaţă

Later edit: Cafeneaua s-a închis.


Am trecut pragul cafenelei Therapy într-o seară ploioasă, după un slalom printre bălţile ivite pe asfaltul de pe Calea Victoriei. Reţeta a fost simplă: am văzut ceva fotografii pe Facebook cu locaţia, mi-a trezit interesul şi am trecut-o pe lista de “a se vizita cât de curând”.

cafe-terapy-bucuresti

Therapy se află pe strada Sfinţii Voievozi, aproape de Moxa, într-o vilă cu arhitectură frumoasă. A fost uşor de reperat, având în vedere numele scris mare la poartă. Am urcat câteva trepte, am trecut de cele două uşi şi m-am găsit într-o încăpere luminoasă, cu tavan înalt.

mese-cafe-terapy cafenea-verdeata-bucuresti-terapy terapy-bucuresti cafe-terapy-interior

De cum am intrat am rămas plăcut impresionată de oazele de verdeaţă ce se întrevedeau prin colţuri şi am început curioasă exploratul. În afară de gazde nu mai era nimeni, aşa că am putut să-mi bag nasul prin toate sălile, fiecare decorată cu ghivece cu plante, inclusiv barul. În rest, tot felul de obiecte drăguţe, ceva cărţi şi un coş cu jucării simpatice.

cafe-terapy bar-cafe-terapy colt-primitor-cafe-terapy adresa-cafe-terapy cafenea-sociala-therapyMi-au plăcut mult lămpile şi pernuţele, plus elementele vegetale care însufleţesc spaţiul şi îi dau un aer foarte prietenos. Muzica în surdină a fost o companie plăcută pentru ceaiul de fructe servit la o măsuţă din colţ, împodobită şi ea cu o plantă îndrăzneaţă. E un loc foarte potrivit pentru a lucra şi unde poţi să stai la o ceaşcă de vorbă cu prietenii sau pur şi simplu să te bucuri de linişte.

La fel de simpatic este şi design-ul meniului, unde se găsesc cafele, sucuri, limonade şi alte bunătăţi. N-am întrebat dacă au şi mâncare, aşa cum citisem pe pagina lor de Facebook, însă cu prima ocazie o să elucidez şi misterul ăsta 🙂

ceai-la-cafe-terapy meniu-cafe-terapy

La Therapy poţi spune “nu” viciilor, deoarece aici nu se fumează şi nu se serveşte alcool. Despre cafenea am aflat că este o întreprindere socială, înfiinţată de ALIAT, ONG care activează în domeniul tratării adicţiilor încă din 1993. Localul a fost cofinanţat din Fondul Social European în cadrul proiectului SES THERAPY, alături de alte două structuri pentru grupurile vulnerabile: Atelierul de producţie publicitară ALIAT Print şi Centrul de tratament al dependenţelor ALIAT, ambele în Dâmboviţa.

Aşadar, dacă sunteţi în căutarea unui loc în Bucureşti unde să faceţi terapie cu relaxare şi aer curat, Therapy este o alegere potrivită. 🙂

Therapy

Adresă: str. Sfinţii Voievozi, nr. 60, Bucureşti (aproape de Moxa şi Casa Vernescu, vizavi de Parcul Nicolae Iorga)

Facebook: https://www.facebook.com/Therapy-1645511479023164/

2 thoughts on “Therapy, cafeneaua cu verdeaţă

 1. Maria Minune

  ce vreti sa spuneti prin “plantă îndrăzneaţă”, la ce sa ma astept?

  de asemenea: “terapie cu relaxare şi aer curat” – au bagat aer de predeal sau cum?

  Reply
  1. Andra :) Post author

   Nu au plante carnivore, fii fără grijă :))
   Având în vedere că au multă vegetaţie şi nu se fumează, atmosfera e foarte destinsă, iar aerul curat. E un joc de cuvinte cu denumirea cafenelei 😉

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.