Cum a fost la Food Bloggers Conference 2014

Miercurea trecută, pe 26 noiembrie, am petrecut mai bine de jumătate de zi în compania voioasă a blogger-ilor culinari, la Food Bloggers Conference. A fost primul eveniment de acest fel şi pot să zic că a debutat cu dreptul.

Lăsând deoparte faptul că era o vreme tulbure, gri, am păşit în holul primitor al Crowne Plaza Hotel şi am nimerit direct în universul cald al gurmanzilor. N-am ştiut la ce să mă uit mai întâi: la standul Lidl, plin de bunătăţi frumos aranjate pe mese, la oamenii îmbrăcaţi chic, la chipurile de vedete, la… bere?

food-bloggers-conference-lidl

Le-am luat pe rând, dar până una-alta am început cu omuleţii. Am făcut cunoştinţă cu alţi bloggeri, am schimbat impresii la cald cu Ioana şi Tea, am descoperit vechi colege şi noi bloguri, am admirat cercei şi m-am bucurat de coincidenţe. Constat acum cu uimire că mi-a fost tare uşor să interacţionez cu toată lumea, lucru care de obicei nu prea mi se întâmplă (networking-ul nu e punctul meu forte).

Ce am apreciat mult la această conferinţă a fost punctualitatea. Cred că e pentru prima dată când particip la un eveniment unde chiar se respectă programul şi nu se întârzie aiurea. Un mare Bravo! organizatorilor pentru asta.

Speakerii mi s-au părut simpatici, foarte deschişi şi plini de vervă, ca la un ospăţ între prieteni (well, cred că asta a şi fost ideea), iar moderatorii n-au făcut decât să întreţină focul conversaţiilor şi să perpelească subiectele la intensitate mai mare sau mai mică, după caz. M-am bucurat că au fost (mai) prezenţi oamenii, nu bloggerii, şi indiferent că au avut sau nu o prezentare structurată, mie cel puţin mi-au transmis bună-dispoziţie prin simpla apariţie. Nu mi-a atras atenţia vreunul în mod deosebit, dar recunosc că mi-au plăcut în special invitaţii din panelul al doilea, care au vorbit despre aspecte practice, cum ar fi promovare, social media, fotografie etc. Şi poveştile au fost faine, dar de data asta am simţit nevoia de ceva chestii mai concrete şi mai puţină divagaţie.

Poze n-am prea făcut, după cum se vede, deşi mi-a plăcut ce a spus Radu, că mai ales pe un blog culinar e important să ai fotografii făcute de tine, chiar dacă nu sunt perfecte, pentru că reprezintă o dovadă a autenticităţii. Pe ultima sută de metri am făcut o poză cu agenda genială primită la conferinţă, de notat momente de bucurie pe anul ce vine. Un cadou mai potrivit nici că se putea.

food-bloggers-conference-2014

După 3 calupuri de discuţii savuroase şi nişte gustări nu neapărat inspirate, petrecerea s-a mutat pe tărâmuri gurmando-hedoniste concrete, mai exact în restaurantul Divan din Floreasca. Mai fusesem în Divan, însă la cel din Centrul Vechi, unde servirea cam lasă de dorit. Aici însă totul a fost perfect, de la decorul exotic, paharele de vin umplute unul după altul şi mâncărurile delicioase, până la absenţa speech-urilor plictisitoare. În scurt timp, zăngănitul de tacâmuri, râsetele şi discuţiile picante (în ton cu bunătăţile) au acaparat întreaga atmosferă de la Divan.

Am gustat din fiecare preparat cu poftă (şi foame), am comentat condimente şi ingrediente, am schimbat poveşti culinare – pe scurt, ne-am bucurat ca la carte de ditamai festinul. Punctul forte al acestei cine târzii a fost varietatea. Nu mai ţin minte câte feluri de mâncare am încercat, le-am pierdut şirul încă de la antreuri şi am reuşit să imortalizez doar desertul, în restul timpului fiind prea preocupată să mă desfăt cu aromele bunătăţilor.

food-bloggers-conference-2014-divan-desert

Organizatori&parteneri:

food bloggers conference 2014 parteneri organizatori sponsori

3 thoughts on “Cum a fost la Food Bloggers Conference 2014

  1. Pingback: Se apropie Food Bloggers Conference 2015! | Zâmbet şi sănătate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.