Impresii şi imagini de la Rural Fest 2014

Cu ceva întârziere, mi-am făcut timp să povestesc şi despre Rural Fest, eveniment care a avut loc weekend-ul trecut, pe 14 septembrie, pe şoseaua Kiseleff din Bucureşti.

Am ajuns la Rural Fest pe la prânz şi mi-am dat seama încă de la intrare că e foarte aglomerat. Standurile se întindeau de-o parte şi de alta a bulevardului, de la Piaţa Victoriei şi până la strada Arh. Ion Mincu, iar pe la toate erau vizitatori gata să târguiască produse tradiţionale din toate colţurile ţării. Am văzut mulţi oameni în costume populare sau în ii, atât expozanţi, cât şi participanţi (iile sunt pe val în ultima perioadă), înotând în atmosfera de voie bună. Cozile cele mai mari erau la bere, sarmale şi plăcinte moldoveneşti 😀

Festivalul a inclus demonstraţii meşteşugăreşti, ateliere pentru copii, degustări, dansuri, animale (!), dezbateri şi conferinţe şi, în general, iniţiative simpatice. A fost un eveniment cu iz european, cu trimitere nu doar la agricultura românească şi la mediul rural autohton, ci şi la Politica Agricolă Comună a Europei. Au participat şi câteva ambasade, cu produse specifice.

N-am stat să ascult dezbaterile, ci m-am plimbat de câteva ori încoace şi-ncolo pe bulavardul ticsit de lume şi am cumpărat ceva bunătăţi: kale (pentru tura a doua de salată), zacuscă de casă, pâine integrală cu seminţe de la standul Naturalia şi icre Deltaica (made in Tulcea :D) – le recomand. Bonus, am primit şi câteva mere delicioase de la Tea, din grădina ei de la Corbi 🙂 Din nou mulţumesc!

Rurual Fest

Mi-a plăcut foarte mult cum a fost organizat evenimentul şi am rămas impresionată de numărul mare de producători. Spre deosebire de alte târguri, aici mi s-a părut că selecţia expozanţilor s-a făcut mai atent. Spaţiile de relaxare amenajate cu iarbă şi paie, alături de sperietorile de ciori, au făcut deliciul târgului, cel puţin din perspectiva mea.

Per total, un festival plăcut, care sper să se repete 🙂

One thought on “Impresii şi imagini de la Rural Fest 2014

  1. Pingback: Rural Fest 2015 – cum a fost | Zâmbet şi sănătate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.