Jurnal de weekend slow şi creativitate la iarbă verde

Weekendul trecut a stat sub semnul relaxării şi al lenei. După o porţie de alergare, pentru energizare, apoi ceva curăţenie, am încetinit ritmul şi m-am dedat la activităţi mai asortate cu finalul de săptămână. Am mai şi lucrat printre picături, ce-i drept, însă am făcut şi chestii pentru sufleţel, să-mi ajungă pentru toată săptămâna asta.

creative est gradina botanica relaxare in hamac cu carte

Am început amalgamul de răsfăţuri încercând un ceai bun de la d’Oro Tea din multele sortimente primite, care îşi aşteaptă nerăbdătoare rândul la testare. Verdictul: cocos şi migdale e o combinaţie pe cinste!

A urmat o baie caldă cu câteva picături de ulei esenţial de tea tree – am rămas plăcut impresionată de cât de bine se simte parfumul, nu mi-aş fi imaginat că este atât de puternic. În continuare, puţină strălucire pe unghii.

ceai-planuri-de-vacanta-si-relaxare

M-am mobilizat mai greu să ies din casă, dar am făcut-o până la urmă (cu un pic de ajutor) şi am ajuns în Tineretului, la evenimentul Creative Fest. Nu era cine ştie ce agitaţie pe-acolo sau chestii care să te dea pe spate, daaar am găsit un stand super-tare, cu “remixuri culturale” – coperte de cărţi reinterpretate vizual dintr-o perspectivă modernă, foarte-foarte amuzante şi inspirate. Fundalul nu a fost cel mai potrivit pentru poze, însă chiar şi aşa a fost o expoziţie reuşită. Cele de mai jos sunt doar o parte, care mi s-au părut mai inspirate (daţi click pe fiecare imagine pentru a o vedea mai mare).

Seara s-a încheiat târziu, cum nu se poate mai bine: cu planuri de vacanţă pentru toamnă, după o vară care a zburat ca vântul şi ca gândul. Am aşternut câteva dorinţe în travel diary-ul primit de la Raluca, cu speranţă că voi ajunge să văd cât mai multe dintre locurile pe care le-am descoperit, deocamdată, doar pe internet.

Duminică a fost 100% slow în care m-am deplasat ca o broscuţă ţestoasă şi am făcut slalom printre orele zilei cu o lentoare care nu mă prea caracterizează. Simţeam nevoia să ies în aer liber, să mă rup câteva ore de laptop, aşa că am mers în Grădina Botanică la Creative Est, un eveniment cu creaţii ale designerilor români, papa bun, muzică şi ateliere pentru copii, dar mai ales cu multe spaţii de relaxare, perne imense şi hamace colorate.

Cu ocazia asta am descoperit Frog, o firmă de catering colorată şi veselă, cu bunătăţi care mai de care. Eu am savurat un quiche şi un cheesecake, la iarbă verde, într-un picnic-bistro improvizat la faţa locului de cei de la Frog, apoi m-am mutat vizavi, într-un hamac, unde am zăcut vreo două ore cu o carte în braţe, legănându-mă într-una.

creative-est-gradina-botanica-bunatati-de-la-frog creative-est-gradina-botanica-quiche creative-est-gradina-botanica-frog

Iniţiativa Creative Est mi se pare simpatică, însă partea care nu mi-a plăcut deloc a fost faptul că având biletul de intrare la festival puteai să intri doar într-o parte a Grădinii Botanice, respectiv cea unde avea loc evenimentul, adică Grădina Italiană. Aş fi vrut să revăd toată Grădina Botanică, pentru că nu mai fusesem aici de ceva vreme, dar se pare că o să rămână pentru altă dată…

Trăgând linie, a fost un weekend tihnit, puţin nostalgic, dar care mi-a făcut bine 🙂

creative-est-gradina-botanica-doua-biciclete

2 thoughts on “Jurnal de weekend slow şi creativitate la iarbă verde

 1. Raluca

  Ah, ce weekend fain ai avut! Si ce locuri si evenimente..!
  Sunt si eu tot intr-o relaxare, de cand m-am intors, asa ca ma mai bucur cat pot de zilele astea, ca acusi incep scoala. 😀 Sper sa mai citesc si eu ceva zilele astea, sa mai gatesc, ca imi era dor de bucataria mea, de cuptor.. dar si de bicicleta! Am iesit azi de dimineata la plimbare, ca nu mai aveam rabdare, acusi se faceau trei saptamani de cand n-am mai pedalat.
  Si pe aici avem parte de o toamna calda si blanda, dar cred ca o sa se schimbe si asa cat de curand, ca nu-i prea sta in fire vremii belgiene. 😀
  Pup si-o saptamana faina sa ai! :*

  p.s. scrisoarea a plecat azi spre tine, cu putintica intarziere, dar am vrut sa aiba amintirile putin timp sa se aseze la locul lor, ca sa le pot impartasi frumos mai apoi.

  Reply
  1. Andra :) Post author

   Un weekend plin, da.
   Mult succes la şcoală, să fie un super-început! 🙂 Şi profită cât mai mult de vremea bună şi de vacanţă!
   Hihi, abia aştept să citesc scrisoarea!! 🙂 Pup tare!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.