5 ingrediente-minune pentru o zi bună

O reţetă simplă pentru a ne însenina ziua 🙂

1. Scrie o scrisoare cuiva drag, în care să vorbeşti pur şi simplu despre ce înseamnă persoana respectivă pentru tine. Chiar dacă nu ai mai facut de mult asta, ia un pix sau un creion colorat şi cum sa ai o zi bunaaşterne pe hârtie câteva gânduri din suflet. Cu siguranţă că după ce vei termina de scris vei avea un zâmbet larg pe faţă şi vei fi mai recunoscător pentru că acel om minunat e în viaţa ta. Poţi alege să oferi scrisoarea sau păstreaz-o pentru tine, ca un exerciţiu.

2. Care a fost cea mai frumoasă zi din ultimul an? De ce crezi că te-ai simţit aşa bine? Aminteşte-ţi de momentele respective şi gândeşte-te la ceea ce ţi-a bucurat atunci sufletul. Cum ar fi dacă ai face mai des acele lucruri care te-au umplut de energie sau te-ai întâlni cu acei oameni în preajma cărora îţi place să fii? Cea mai frumoasă zi poate fi în fiecare zi!

3. Încearcă ceva nou, testează, fii curios!  Mergi pe alt drum decât de obicei. Comandă un fel nou de mâncare la prânz în loc de mâncarea pe care o alegi în mod obişnuit. Ieşi la o plimbare de seară în loc să intri pe net, dacă asta faci când ajungi acasă de la job. Cumpără ceai în loc de cafea, sau invers. Schimbă-ţi programul şi ordinea în care rezolvi sarcinile de serviciu. Important este să faci puţină variaţie şi să ieşi din rutină.

4. Când te simţi copleşit, dă-te un pas în spate (la propriu sau la figurat), blochează ceea ce te dă peste cap şi respiră adânc, ca şi cum nimic nu ar mai conta. Oferă-ţi o pauză de detaşare totală şi relaxare în care să zbori cu gândul la ceva ce te face fericit. Imaginează-ţi că timp de 15 minute te afli într-o bulă protectoare unde nu ţi se poate întâmpla nimic, unde eşti ferit de orice gând rău. Ştiu, e uşor de zis şi greu de făcut, însă exersând va fi din ce în ce mai simplu.

5. Plănuieşte-ţi următoarea vacanţă, chiar dacă nu ai încă o dată stabilită sau mai e ceva timp până când pleci. Visează cu ochii deschişi, apoi apucă-te de treabă. Scotoceşte internetul în căutare de locuri de văzut în zona respectivă, întreabă prietenii care au fost deja acolo şi familiarizeză-te cu modul de viaţă şi cultura locului.

—-

Articol publicat pe România Pozitivă

5 thoughts on “5 ingrediente-minune pentru o zi bună

  1. Pingback: Andra Silivestru: Andra Silivestru: Nu ma duc la film sa descopar noi valente ale universului, ma duc sa ma relaxez, pentru toate celelalte exista Opera." | blogger CU GREUTATE pe un blog CU DE TOATE

  2. Cristina P

    Dpdv al meu, rainy days sunt pentru citit ! Uneori si scris si de multe ori planuit vacante 🙂
    Mai nou, fac cursuri gratuite online (creative writing) si se preteaza ft fain pe zilele urate.

    Reply
    1. Andra :) Post author

      Mmm, afară să plouă şi tu să stai în casă cu o carte în braţe… sună tare bine şi pentru mine 🙂
      Unde faci cursurile? Pe coursera? Mă tentau şi pe mine la un moment dat, dar nu m-am mai preocupat că au apărut alte chestii.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.