O dimineaţă frumoasă în compania unui ceai aromat: Irish Cream Wiskey

Cum am primit ceaiul Irish Cream Wiskey de la D’Oro Tea, l-am mirosit cu poftă şi am fost atrasă imediat de aroma intensă de ciocolată. Parfumul care m-a încântat atât provine de fapt de la cacao, gust pe care l-am simţit foarte bine când am preparat ceaiul.

ceai-irish-cream-whiskey-d-oro-tea

Irish Cream Wiskey este un ceai negru, cu o culoare plăcută, un brun-roşcat care trimite cu gândul la o băutură mai tare. Pe de altă parte, gustul dulce-amărui aduce cu licorile cu cafea. Oricum, atât ceaiul negru, cât şi cafeaua conţin cofeină, deci alegerea între acestea două rămâne o chestiune de gust; important e să nu exagerăm. Eu prefer ceaiul 😀

N-am avut whisky, aşa că l-am servit simplu, fără zahăr sau miere. Cred că la fel de bine ar fi mers un strop de rom pentru un gust accentuat. Cu puţin lapte, ceaiul capătă o culoare dulceagă de caramel şi are o aromă mai blândă. Iubitorii de ciocolată pot adăuga şi nişte ciocolată neagră rasă sau pot savura o pătrăţică amăruie alături.

Îmi imaginez ceaiul ăsta în compania unei brownie voluptoase şi cu o carte poliţistă alături, într-o seară de vineri în care singurul lucru pe care ţi-l doreşti e să leneveşti între perne, sătul de agitaţia săptămânii şi cu gândul la weekendul lung care urmează. În schimb, eu l-am savurat într-o dimineaţă frumoasă de miercuri, când norii se plimbau nehotărâţi pe cer şi mi-a fost companie plăcută la scrisul unor gânduri pe o vedere din Sibiu, care a plecat apoi peste mări şi ţări.

Îmi plac la nebunie dimineţile care se desfăşoară molcome, cu promisiunea unei zile mai liniştite, în care să faci doar ce iubeşti şi să laşi deoparte lucrurile şi activităţile mâncătoare de energie. Mă simt plină de voie bună şi cu mult chef de trăit şi de împărtăşit, indiferent de cât de grele sunt provocările cărora trebuie să le fac faţă. Iar dacă sunt şi în compania unui ceai aromat, lucrurile parcă merg de la sine 🙂

irish-cream-whiskey-d-oro-tea

2 thoughts on “O dimineaţă frumoasă în compania unui ceai aromat: Irish Cream Wiskey

 1. iuliana

  Tatălui meu îi place ceaiul negru. Eu nu sunt dornică să experimentez gusturi noi sau bizare, dar am destui în familie care sunt dornici de ceva interesant… Îți doresc cât mai multe dimineți frumoase (cu sau fără ceai negru :D).

  Reply
  1. Andra :) Post author

   Mulţumesc, şi ţie la fel!
   Şi îţi recomand să mai încerci din când în când lucruri noi – nu neapărat ceaiuri 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.