San Gimignano şi turnurile sale de poveste

Despre San Gimignano citisem că este o destinaţie de neratat în Toscana, un orăşel medieval cu multe turnuri, aşa că am profitat de această vacanţă ca să-i facem o vizită.

De la Siena la San Gimignano biletul costă 6 euro, iar autobuzul face cam o oră, o oră şi-un pic.

san-gimignano-turnuri

Am dat un tur de cetate şi am stat puţin la umbră în Piazza del Duomo, unde turiştii se agitau de colo-colo în căutarea celui mai bun loc pentru fotografiat. Din nou, aceleaşi ziduri vechi din piatră, cu magazine de suveniruri peste tot, invitaţii la degustări de vin şi chiar un Muzeu al Torturilor (nu, nu al prăjiturilor, ci al mecanismelor de torturat oamenii în Evul Mediu). Sunt multe locuri de unde puteţi vedea până departe dealurile verzi, inclusiv printr-o plimbare de-a lungul zidurilor oraşului.

turnuri-in-san-gimignano

san-gimignano-piazza-del-duomo

cladiri-in-san-gimignano

san-gimignano-bicicleta

Dorind să scăpăm puţin de agitaţie, am coborât pe un drum de ţară şi am făcut o plimbare în căutarea peisajelor din poze specifice Toscanei. Chiar dacă am mers prin soare şi praf, a fost plăcut, am sorbit liniştea din jur şi am admirat câmpurile şi casele îngrijite.

dealuri-san-gimignano

verdeata-san-gimignano

toscana-peisaj

vedere-spre-san-gimignano

—–

Cam asta a fost incursiunea mea în Toscana 🙂

Nu am reuşit să văd tot ce mi-am propus, însă sunt bucuroasă că am ajuns aici şi mi-am răsfăţat privirile cu atâtea peisaje de vis.

Mai jos, celelalte articole despre vacanţa în Toscana:

—–

Dacă ţi-a plăcut acest articol şi crezi că poate fi util şi altora, dă un like & share pe Facebook 😉

—–

4 thoughts on “San Gimignano şi turnurile sale de poveste

 1. Bia

  Mie mi-a plăcut foarte mult San Gimignano, așa cum ți-am spus la articolul anterior. Mi s-a părut unul dintre cele mai fotogenice locuri din Toscana și din unul din turnurile în care am urcat aici, peisajul toscan mi s-a părut cel mai “adevărat” (arăta chiar ca în vederi și alte imagini de desktop pe care le căutam cu frenezie pe net) 🙂 Deși am petrecut ore bune în San Gimignano mi s-a părut că am stat puțin, era mult de savurat aici “sub soarele Toscanei” 😀
  Sa-ti fie de bine călătoria în Toscana și îți doresc să mai ajungi și cu altă ocazie :*

  Reply
  1. Andra :)

   Tare rău îmi pare că n-am urcat în niciun turn de aici. Am văzut în schimb peisajul de la nivelul obişnuit, a fost frumos şi aşa 🙂
   Mulţumesc, şi eu la fel îţi doresc! :*

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.