Când zic „dovleac”, gândul îmi fuge imediat la ceva dulce, cald, asortat cu scorţişoară, nuci şi savurat toamna târziu, în timp ce stau la fereastră şi privesc cum plouă. De data asta, însă, am vrut să schimb puţin reţeta, inspirată de vacanţa de anul trecut de la Roma, unde am mâncat pentru prima dată plăcintă cu dovleac sărată.
Dacă ultima oară când am făcut clătite m-am chinuit să tai dovleacul, acum am adoptat altă strategie: în loc să-l curăţ de coajă, l-am spălat şi l-am tăiat felii.
Am pus la copt rondelele şi în câteva minute s-au făcut moi şi gustoase, gata să joace rolul de „pâine”.
Am uns o felie de dovleac cu ulei de măsline, am presărat puţin rozmarin şi am pus deasupra brânză de capră, salată verde, fâşii de sfeclă, migdale şi două rondele de roşii. Am închis sandviciul cu cea de-a doua felie şi deasupra am rupt câteva bucăţele de crakeri Wasa. Et voilà!
A ieşit delicios 🙂 Dovleacul dulceag cu brânza sărată se completează perfect, iar rozmarinul dă o aromă fresh sandviciului. Plus că e şi foarte săţios.
Din ce a mai rămas am improvizat şi nişte „bruschete”, având ca bază tot dovleacul, cu aceleaşi ingrediente.
Poftă bună! 🙂
PS: Kadia ne invită la un concurs având ca personaje principale dovlecii. Dacă vreţi să participaţi şi voi, găsiţi mai multe detalii pe blogul ei.
Arata si sigur este delicios. Bravo !
Mulţumesc de apreciere 🙂
Arată excepțional!!! Felicitări! Mi-ai făcut o poftă incredibilă. 🙂 🙂 🙂
Mulţumesc frumos! Se face şi foarte uşor 😉
Am luat nota. Mai trebuie sa iau dovleac. 🙂 🙂 🙂
ce idee buna cu taiatul rondelelor! De tinut minte si aplicat 😉 Multumesc mult pentru participare.
Mulţumim pentru provocare 🙂
arata delicios!:D
Delicios şi sănătos, mersi 🙂
Pingback: Bostani în bucătărie | In jurul Kadiei