Cum se păstrează ceaiurile

  • Este important ca frunzele de ceai să rămână uscate, fiind ferite de orice umezeală care le va schimba gustul.
  • Fiind uscate, frunzele de ceai sunt predispuse să absoarbă apă şi mirosuri din aer. Din acest motiv, nu trebuie depozitate lângă ceva care are miros puternic sau pătrunzător, cum ar fi curry, piperul şi alte condimente tari, sau expuse la soare sau aer.

acuarela bufet ceai

  • Cel mai bun mod de a păstra frunzele de ceai este un recipient etanş, din aluminiu sau tablă subţire. Se recomandă evitarea cutiilor din porţelan (nu sunt etanşe) sau plastic (conferă ceaiului un miros neplăcut).
  • Nu umple recipientele cu frunze de ceai până la refuz şi nu le îndesa, ci lasă-le spaţiu, deoarece altfel se vor sfărâma.
  • Frunzele de ceai nu se păstrează în bucătărie, unde este abur, căldură şi sunt tot felul de mirosuri.

Sursa: Datina Ceaiului

5 thoughts on “Cum se păstrează ceaiurile

  1. Monica @DescoparItalia

    Eu le pastrez aproape exclusiv in ambalajele in care le cumpar care sunt din hartie de cele mai multe ori. La inceput imi cumparam pentru fiecare ceai recipiente din tabla, insa pe masura ce colectia de ceaiuri a crescut mi-am dat seama ca ar insemna sa investesc mai mult in cutii, asa ca am renuntat.

    Eu cumpar destul de multe alimente in borcane de sticla, pe care in loc sa le arunc le spal, le adaug o eticheta si iaca-ta recipientul.

    Reply
    1. Andra :)

      Si eu obisnuiesc sa le pastrez in ambalajul lor, dar am observat ca pe parcurs isi pierd din aroma; cred ca depinde si de calitatea hartiei respective.
      Ideea cu borcanele de sticla mi se pare super, plus ca asa poti sa le si personalizezi 🙂

      Reply
  2. Pingback: Ceaiul în lume – curiozităţi | Zâmbet şi sănătate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.