Ceai de banane

Am găsit în cartea „Datina ceaiului” mai multe reţete de ceaiuri curative şi chiar am fost uimită de câte asocieri se pot face cu această licoare. Pentru a trata afecţiuni uşoare sau pentru a preveni unele boli, frunzele de ceai (verde, negru sau de alt fel) se pot infuza alături de: prune, crizanteme, orez prăjit, creveţi (!), curmale, susan, ciuperci, ceapă, ridiche, fasole mung, etc. Am ales însă o variantă mai puţin ciudată, dar foarte parfumată şi delicioasă: ceai de banană.

Deşi este recomandat pentru persoanele cu tensiune mare, poate fi băut de oricine adoră gustul exotic al acestor fructe:

  • banană
  • ceai verde
  • 430 ml apă

Se curăţă banana de coajă, se taie din ea o bucată de 2,5 cm, care se zdrobeşte şi se pune în cană. Se adaugă ceai verde. Se dă apa în clocot şi se toarnă în cană, peste banană şi frunzele de ceai. Se acoperă şi se lasă să stea 2-3 minute înainte de a bea.

Savuraţi-l cu drag!

PS: Eu l-am preparat cu ceai verde Sencha şi a ieşit super! Banana îi dă un gust dulce şi bun şi nu mai e nevoie să fie îndulcit.

 

12 thoughts on “Ceai de banane

  1. Andra :)

    @Andra: Pe ala cu creveti nu cred ca o sa-l incerc prea curand, suna prea exotic pentru mine :))

    @Lala, @Giulia: Si e si foarte gustos 🙂

    Reply
  2. Annemarie

    Foarte interesant! Mie nu prea imi plac bananele (prietenul meu insista tot timpul sa-mi cumpere, pentru ca ar trebui sa consum mai des), insa daca tot am niste ceai verde prin casa, o sa vad daca le pot consuma asa. Oricum aveam nevoie de ceva sa ma incalzesc diseara, deci ideea ta a picat numai bine. 🙂

    Reply
  3. Mihaela

    Interesanta reteta. Am incercat ceai de banane de la Plafar dar am fost dezamagita – avea gust doar de menta, nu se simtea deloc aroma de banana. Am sa-l incerc si eu.

    Reply
    1. Andra :)

      Si eu am incercat ceaiul de la Plafar de care zici si am avut aceeasi dezamagire, bananele parca nici n-ar fi. De-asta cred ca e mai ok direct cu fructe 🙂

      Reply
  4. Silving

    Suna interesant,merita incercat intr-adevar. Insa eu stiam ca apa nu se fierbe pentru ceaiul verde,trebuie pe undeva pe la 80 gr. ?

    Reply
    1. Andra :)

      Ai dreptate, pentru ceaiul verde apa nu trebuie să fie foarte fierbinte, nu a fost o exprimare prea fericită 🙂
      Din ce am văzut, pe fiecare ambalaj scrie exact ce termperatură e potrivită şi cât trebuie lăsat la infuzat.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.