Îndulcitor natural – stevia rebaudiana

stevia rebaudianaDacă vreţi să reduceţi zahărul din alimentaţie, dar vă mai e poftă din când în când de ceva dulce şi nu vreţi să apelaţi la aspartan sau zaharină, soluţia este cât se poate de simplă: stevia rebaudiana. Este o plantă sud-americană, cu o putere de îndulcire de 20 de ori mai mare decât a zahărului, fără calorii şi fără contraindicaţii. Este recomandată chiar şi diabeticilor, ţinând insulina sub control. Se prezintă sub formă de picături, pulbere sau tablete şi o găsiţi la magazinele tip „plafar”.

Compoziţie: extract natural din planta Stevia rebaudiana, glicerină, apă demineralizată.

Recomandări: Tuturor persoanelor care doresc să înlocuiască zahărul, zaharina, alţi îndulcitori cu un îndulcitor natural. În mod special se recomandă persoanelor cu diabet sau cu glicemia crescută.

Preţ: aproximativ 8 – 10 lei/50 ml

 

 

12 thoughts on “Îndulcitor natural – stevia rebaudiana

  1. cristinaralu

    Auzisem de multe ori de extractul de stevie rosie parca ii zice popular ca are o putere destul de mare de indulcire. Dar ai idee care e echivalentul ei in lingurite de zahar? Adica de cate picaturi e nevoie ca sa indulcesti ca si cand ai pune o lingurita de zahar?

    Reply
    1. Andra :)

      Am uitat să menţionez ceva important: a nu se confunda stevia rebaudiana (o planta din America de Sud) cu ştevia noastră, leguma. Sunt două chestii total diferite :). Cea care îndulceşte este stevia rebaudiana.
      Nu ştiu care e echivalentul în linguriţe de zahăr, dar are o putere foarte mare de îndulcire. Cred că cel mai bine e să te ghidezi după gust, să pui câte puţin până e destul de dulce 🙂

      Reply
          1. Dr.Cris

            Am testat-o, mi-a placut, si da, are un grad mare de indulcire, cateva picuri si deja zici ca am pus o lingurita cu varf de zahar…dar are gust mult mai bun decat zaharul…acum vreau sa incerc si xylitolul, asa, pentru dragul comparatiei si al stiintei :))

            Reply
            1. Andra :)

              Uite că n-am încercat xylitol, deşi am tot auzit de el. Ce-i drept, în ultimul timp n-am mai simţit nevoia de dulce aşa tare, aşa că nu m-am mai preocupat de investigaţii în lumea alternativelor la zahăr 🙂
              Mulţumesc că ne-ai împărtăşit impresia ta! 🙂 Şi sunt curioasă cum e xylitolul 😀

              Reply
  2. Maya

    In momentul in care am cumparat indulcitorul, tanti de la farmacie a zis ca sunt suficiente 2 picaturi pentru a indulci o bautura, dar sotul meu foloseste 5 picaturi , altfel zice ca nu e dulce:)) . Desi flaconul e mic tine tine destul de mult ( in 3 luni am folosit jumate, asta in conditiile in care il folosim zilnic).

    Reply
  3. Pingback: Cum să ne organizăm bucătăria « Zâmbet şi sănătate

  4. Silving

    pe asta inca n-am folosit-o,desi m-a mai batut gandul uneori s-o incerc. Dar am ramas cu zaharul brun si cu mierea.Si cu faina integrala,pe care o pun inclusiv la prajituri sau alte copturi.

    Reply
  5. Pingback: Desert delicios: Quinoa cu lapte | Zâmbet şi sănătate

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.