Cum te reacomodezi după vacanță

Nu știu voi, dar la mine se simte deja miros dulce de vacanță. Și cum reacomodarea cu viața obișnuită e mai grea după zile sau săptămâni de relaxare și plimbare, zic să pregătim o strategie de revenire încă dinainte de a pleca în concediu.

Am scris 5 idei care la mine dau rezultate bune pentru ca întoarcerea la cotidian să fie mai lină. Aștept și recomandările voastre 😉

lisabona-culoare-santa-clara

1. Top 3 cele mai tari experiențe/ locuri

E activitatea mea preferată pe drumul de întoarcere și merge de minune ca un schimb de impresii cu partenerul sau partenerii de călătorie. Fiecare alege câte trei locuri sau momente din vacanță, indiferent că e vorba de o stradă, priveliște, mâncare, întâmplare etc. și le împărtășește celuilalt/ celorlalți. Astfel trec prin experiențele trăite de curând și mi le întipăresc mai bine în memorie. 

2. Mă bucur de fotografii

Dacă tot am petrecut o grămadă de timp căutând cadrul potrivit și apăsând la greu butonul aparatului foto, măcar să profit de rezultate, nu? Imediat ce mă întorc, cu muzică chill și o cană de ceai alături, selectez pozele – le șterg pe cele aiurea și le păstrez doar pe cele care-mi plac. Pe cea mai faină o pun pe desktop, ca să-mi apară zâmbetul pe buze când deschid laptopul. Din nou, prilej bun de revăzut amintirile create de curând și de a le întipări și mai bine în suflet.

gradina-giusti-panorama-spre-verona

3. Scriu pe blog

Recunosc, datorită blogului vacanțele mele se prelungesc considerabil, cel puțin cu gândul și inima. Ca să scriu articolele, de obicei citesc mai multe despre obiectivele turistice îndrăgite, ba chiar descopăr unele noi, la care n-am ajuns. Chiar dacă nu aveți blog, puteți nota oricum câteva cuvinte, pe un jurnal fizic sau în spațiul virtual, privat sau public. E un pretex bun de a pune gândurile în ordine și a așeza într-un sertar frumos amintirile din vacanță, pentru a le scoate la nevoie și a ne bucura de ele.

4. Pregătesc un preparat inspirat din ce am mâncat în vacanță

Și nu mă refer aici neapărat la mâncăruri tradiționale, ci la orice fel de “delicioșenie” încercată. De exemplu, la Berlin am savurat un curry cu lapte de cocos, legume, caju și pui, pe care l-am reconstituit acasă și a ieșit o nebunie! 

5. Folosesc un suvenir

Sunt foarte practică atunci când vine vorba de suveniruri, așa că folositul nu implică… pus de magneți de frigider :)) Un ceai (sau mai multe), o pereche de cercei, o eșarfă etc. mă ajută să aduc în viața post-vacanță câte ceva din spiritul locurilor vizitate. De asemenea, aleg un obiect de pus la panoul cu amintiri de lângă birou, de obicei un bilet, care completează colecția.

travel-board

Bonus *Un truc eficient pentru mine

Pe cât posibil, încerc să revin din vacanță pe un miercuri-joi, astfel încât să-mi acord un mic răgaz înainte să reîncep lucrul la turație maximă. Dacă se poate să am și o zi-două libere după ce mă întorc, e și mai bine. Așa am timp să mă dezmeticesc și să nu fiu ca picată din lună când reiau treaba.

Alte idei?


Articolul este inspirat dintr-un material mai vechi scris tot de mine pentru un alt site.

2 thoughts on “Cum te reacomodezi după vacanță

  1. Madys

    Timp de 2-3 săptămâni după ce ma întorc, ma uit zilnic la pozele făcute în vacanta. Recunosc ca ma acomodez greu când revin, mai ales dacă mi-a plăcut mult călătoria 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.