Acasă de Crăciun şi alte motive de recunoştinţă

Acasă la ai mei e cel mai bun restaurant. Chiar şi când furculiţa stă în partea dreaptă a farfuriei 😛

pranz-de-craciun

Şi Crăciunul ăsta a fost unul liniştit, ticsit cu somn, citit şi mâncare delicioasă la Tulcea. Acum sunt în starea în care încerc să-mi regăsesc cuvintele şi să reintru în ritm, aşa că n-o să povestesc prea mult şi doar o să vă fac poftă cu nişte fotografii.

Brăduţ la ghiveci, împodobit cu globuleţe simple şi vesele. (Mulţumesc, Raluca!) Pernuţa pufoasă mi-a adus-o Moşul şi am luat-o cu mine la “acasa” de la Bucureşti.

brad craciun 2015Mesele au fost cu bucate pe cinste, cum bine le şade zilelor de Crăciun.

La micul-dejun, cozonac, biscuiţi şi ceai.

cozonac-cu-ceai

Anul acesta, la “specialitatea bucătarului” am avut ruladă de carne cu prune uscate şi mere, acompaniată de piure de brocoli – o nebunieee! Şi ca să nu existe dubii, nimic din ce se vede mai jos nu e gătit de mine, toate au fost preparate exclusiv de mama şi tata 😀

masa-de-craciun piure-de-brocoli-si-rulada-de-carne-cu-mere-si-prune-uscate mancare-de-craciun friptura-si-rulada-cu-piure-de-brocoli. rulada-de-carne-cu-mere-si-prune-uscate

Drumul Bucureşti-Tulcea şi alte câteva ore au fost alintate de lectura unei cărţi foarte faine, un mix de ficţiune şi întâmplări reale din istoria Barcelonei, condimentat cu suspans şi crime. Plus că apare şi Como, ceea ce m-a făcut să-mi fie (iar!) dor de Italia… Mi-a plăcut mult că la finalul cărţii există o listă cu toate personajele, menţionându-se care este rolul fiecăruia. Sunt subliniate numele personajelor care au existat şi în realitate şi descrisă într-un paragraf activitatea lor. E o lectură uşoară, iar pe mine recunosc că m-a captivat, deşi finalul nu e neapărat surprinzător.

carte-si-semn

V-am făcut curioşi? 😀 E vorba de Încăperi ferecate”, de Care Santos.

După ce am dat-o gata, am trecut la ceva mai… consistent. Mi-am făcut curaj am început o carte de peste 1100 de pagini – Sticletele”, de Donna Tartt, încurajată şi de Ioana, care m-a “avertizat” că se citeşte repede. Nu cred că am mai citit până acum o carte aşa groasă, dar am ajuns la jumătate şi se parcurge într-adevăr destul de repede.

sticletele-donna-tartt

N-am fost foarte activă (nu mi-am mai luat echipamentul de alergat, deşi la ce vreme frumoasă a fost, ar fi mers de minune…), am făcut doar o scurtă plimbare prin centru şi am surprins muuulte mâţe. La pozat a stat doar una.

tulcea decembrie 2015

Pentru că am fost cuminte, am primit şi alte cadouri cu suflet. Mulţumesc mult! 🙂

Ceaiuri bune şi o cană faină de la d’Oro Tea

ceai-milky-oolong-d-oro-teaUn tricou cu imprimeuri tradiţionale, de la Color

tricou-cu-motive-romanesti-colorGoodies parfumate de la EuBio

cadou-eubio

Hai că până la urmă tot m-am luat cu vorba :)) Voi cum aţi petrecut de sărbători? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.