Dacă vă place să citiţi, dar bugetul nu vă permite să cumpăraţi cărţi, puteţi găsi alte soluţii pentru a vă satisface pofta de lectură:
– de la prieteni/rude/cunoştinţe: a împrumuta de la cei apropiaţi pare cea mai simplă şi la îndemână soluţie, mai ales dacă şi ei împărtăşesc pasiunea cititului. Oficial, o carte împrumutată se ţine cam 2 săptămâni, după care ar fi bine să vorbiţi cu proprietarul şi să vă asiguraţi că nu are nevoie de ea.
Chiar dacă sunteţi prieteni apropiaţi cu cel care v-a împrumutat-o, nu înseamnă că trebuie să abuzaţi de persoana respectivă şi să-i returnaţi cărţile după ani de zile sau… niciodată.
– în librării/hipermarketuri: în multe librării sunt amenajate spaţii speciale pentru citit, iar dacă aveţi ceva mai mult timp la dispoziţie nu vă dă nimeni afară. Chiar şi în unele hipermarketuri găsiţi la standul de cărţi locuri de stat jos pentru clipe de lectură.
– de la Schimb de cărţi
– în biblioteci: chiar dacă cei mai mulţi dintre noi asociem bibliotecile cu săptămânile de sesiune, când stăteam aplecaţi asupra lecturilor mai mult sau mai puţin obligatorii, ele pot fi o sursă preţioasă de cărţi. Dacă nu aveţi timp să citiţi la sala de lectură sau nu vă place ideea de a citi stând pe un scaun, puteţi lua la împrumut. Nu toate bibliotecile oferă însă această facilitate, iar pentru a lua cărţi acasă este necesar să aveţi buletin sau mutaţie pentru localitatea respectivă.
– prin iniţiative ale unor ONG-uri, fundaţii sau firme:
- Biblioteca Fundaţiei Friends For Friends
- Centrul Public al Fundaţiei Soros
- incubator107 (în camera de troc)
- biblioteca Alternativa
- campania vALLuntar (pentru cei care au blog)
– de la evenimente de tipul bazarul cu lucruri gratis
– de pe site-uri de donaţii, de exemplu lucrurigratis.ro
– pe net: dacă nu vă deranjează să citiţi la calculator, găsiţi site-uri de unde puteţi descărca tot felul de cărţi, atât în română cât şi în alte limbi: http://scribd.com/, http://www.polirom.ro/biblioteca-online/, http://e-librarie.ro, http://cartiaz.ro/, http://editura.liternet.ro/catalog/toate-cartile.html, etc.
Alte idei?
bookdepository.co.uk are o sectiune de free e-books (si sunt carti bune)
Bine de ştiut, mulţumesc de completare 🙂
de retinut 🙂
🙂
Pingback: Multumim pentru sustinere